Nejdříve krátké představení samotné společnosti TECO.

Firma Teco vznikla v roce 1993 z privatizačního projektu závodu TESLA Kolín oddělením a osamostatněním divize automatizační techniky. Vzniklá firma Teco s.r.o. byla v roce 1994 přeměněna na akciovou společnost Teco a.s.

Teco a.s. navázala na více než osmdesátiletou tradici elektrotechnické a elektronické výroby v Kolíně a na dlouholetou tradici v automatizační technice. Tato tradice má svůj počátek ve firmě B. K. Prchalové (1919), která vyráběla telefonní a telegrafní přístroje a později radiopřijímače.

Svým členstvím v organizaci PLCopen, která má za cíl rozvíjet a prosazovat normu IEC 61131-3, dodržuje mezinárodní technické standardy.

V současnosti je to přední český výrobce průmyslových řídicích systémů kategorie PLC.

 

Tecomat Foxtrot

je nové malé modulární PLC určené pro řídicí a regulační aplikace od společnosti Teco a.s.

Procesor
Jádro systému Tecomat Foxtrot tvoří výkonná procesorová jednotka s 32 bitovým RISC procesorem a rychlostí až 0,2 ms/1k instrukcí.

Připojení
Vedle rychlého 100Mb Ethernetu a dvou komunikačních kanálů disponuje Tecomat Foxtrot zcela unikátní sběrnicí CIB (Common Installation Bus). Díky ní je možné k řídicímu systému připojit libovolně distribuované inteligentní elektroinstalační prvky INELS.

Programovací prostředí
Tvorba a ladění programů pro systémy Tecomat. Respektuje normu IEC61131-3. (4 druhy jazyků). Nástroje pro snadnou a intuitivní tvorbu programů: nastaveni parametrů regulačního obvodu, on-line programování, archivace projektu v paměti systému nebo Web Maker pro tvorbu systémového webového rozhraní.
Programování probíhá v prostředí MOSAIC.

Program Mosaicje pro všechny menší verze PLC TECOMAT ve formě Lite verze zdarma. Pro větší systémy je nutný hardwarový klíč.

 


Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 01.40