Jedním prstem mohou uživatelé vykonávat všechny funkce, na které jsou zvyklí u své současné myši – vedle klasického kliknutí také rolování v dokumentech, pohyb do stran nebo načtení předchozí stránky v internetovém prohlížeči. Pohyb dvou prstů se stará o maximalizaci nebo minimalizaci oken, jejich přemisťování a aktivování. Tři prsty jsou určeny k orientaci na pracovní ploše spuštěním funkce Instant Viewer nebo zobrazením plochy (minimalizací všech oken.)

Nová myš používá zdokonalenou technologii optického snímání BlueTrack, která pracuje téměř na všech typech povrchů. Optika myši je konstruována tak, aby dobře a rovnoměrně rozptylovala světlo z modré LED bez přesvícení části plochy a dokázala osvítit a snímat asi čtyřikrát větší plochu, než je v současnosti běžné. Navíc je odolnější vůči potížím, které způsobuje smetí či prach usazený na snímači. Díky modrému světlu pak senzor lépe „vidí" fluorescenční materiály. Rozlišení senzoru je 1 000 dpi, myši jsou schopné snímat 8 000 snímků za sekundu a zvládnou rychlost 1,83 m/s.

Touch Mouse pracuje na bezdrátové frekvenci 2,4GHz a pro její připojení k počítači slouží miniaturní přijímač do USB. Na jedno nabití má myš vydržet až tři týdny, nabití na jeden den běžné práce trvá patnáct minut. V České republice se začne pravděpodobně prodávat již v červnu 2011 za cenu kolem 2000 Kč s DPH.

Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 08.38