AutoCAD LT

AutoCAD LT

Produktivita, spolehlivost a kompatibilita začínají s aplikací AutoCAD LT®, profesionálním software pro přesné kreslení ve 2D.

Aplikace AutoCAD LT® pro přesné kreslení ve 2D je profesionální volbou, protože umožňuje zvyšovat vaši produktivitu. Komplexní sada nástrojů vám umožní přesně a efektivně tvořit, dokumentovat a sdílet vaše výkresy. Práce v originálním formátu DWG™ zaručuje stabilitu a kompatibilitu při komunikaci s klienty a kolegy. A díky možnosti upravit si nabídky a uživatelské rozhraní můžete software přizpůsobit na míru svým potřebám. Díky výkonným vlastnostem je AutoCAD LT ideální aplikací pro přesné rýsování.

  • Nástroje pro kreslení — Vytvářejte jednoduché i složité 2D výkresy ze standardních tvarů jako jsou čáry, polygony, oblouky, kruhy, elipsy.
  • Upravujte objekty — Upravujte geometrii objektů pomocí příkazů jako je protažení, změna měřítka a rotace. Vytvářejte nové objekty pomocí příkazů pro kopírování, odsazení a zrcadlení.
  • Přidávejte k výkresům poznámky — K výkresům doplňte poznámky ve formě textu, kót a šrafování.
  • Formát DWG — Díky DWG™ technologii od Autodesku můžete mít při ukládání a sdílení 2D souborů výkresů důvěru v integritu a spolehlivost vašich dat.
  • Publikujte a tiskněte — Publikujte více listů v jednom DWF™, DWFx, nebo PDF souboru nebo vytvořte sadu výkresů.

Možnosti aplikace AutoCAD LT® pro přesné kreslení a rýsování ve 2D vám umožňují dokumentovat vaše nápady, optimalizovat vaše pracovní postupy a snadněji spolupracovat s kolegy a klienty. AutoCAD LT byl stvořen pro profesionální kreslení – poskytuje nástroje pro 2D kreslení na úrovni průmyslového standardu, které zvýší vaši produktivitu.

Asociativní pole Asociativní pole
Ušetřete čas ztracený přepracováváním projektu díky možnosti vytvořit a udržovat soubor vztahů mezi objekty v poli. Seskupení objektů podél určené trajektorie (namísto samotných obdélníkových a polárních polí), vám ušetří spoustu času při vytváření koncepčních návrhů či hotové dokumentace. Pro změny roztečí a počtu objektů upravujte existující pole pomocí uzlů. Přesouvejte a nahrazujte jednotlivé položky v poli bez vlivu na ostatní objekty, volbou pro obnovení odstraňte všechna přepsání.
Zobrazit AutoCAD WS AutoCAD WS
Díky přímému přístupu z prostředí aplikace AutoCAD LT 2012 do webové a mobilní aplikace AutoCAD® WS můžete zůstat ve spojení s vašimi návrhy přes web či z vašeho mobilního zařízení.
Průzkumník obsahu Autodesk Průzkumník obsahu Autodesk
Pohotově vyhledávejte návrhový obsah na základě souborových objektů či vlastností textu. Průzkumník obsahu Autodesk vytváří index dat ve zvolených umístěních, a pomáhá tak rychle přistupovat k souborům.
Zobrazit autocad_2011_aliassketch_thumbAutodesk Exchange
Pomocí okna prohlížeče přímo v aplikaci můžete snadno přistupovat k široké řadě zdrojů:

  • Videa „Začínáme“.
  • Systém online nápovědy.
  • Videa a výukové programy.
  • Diskusní fóra.
  • Blogy.

Zobrazit Automatické dokončování příkazů Automatické dokončování příkazů
Přistupujte k příkazům efektivněji s pomocí automatického dokončování. AutoCAD LT při psaní v příkazovém řádku nebo v poli dynamického zadání zobrazuje seznam možných názvů a aliasů příkazů. Přejděte na zvolený příkaz pomocí kláves se šipkami, nebo vyberte příkaz v seznamu myší.
Zobrazit Přechody objektů Přechody objektů
Nový nástroj Přechod vytváří křivku spline, která hladce spojí dvě křivky. Přechod je podporován pro čáry, oblouky, eliptické oblouky, polyčáry a objekty spline.
Zobrazit Spojování objektů do skupin Spojování objektů do skupin
Aktualizovaná funkce Seskupit usnadňuje tvorbu, úpravy a použití skupin. Objekty ve skupinách mohou být podle potřeby vybírány a upravovány společně, nebo jednotlivě. Naproti tomu objekty v blocích mohou být mimo Editor bloků vybírány a upravovány pouze jako jeden celek.
Zobrazit Odstranění duplicitních objektů Odstranění duplicitních objektů
Vyčistěte své výkresy odstraněním nadbytečné geometrie nástrojem pro odstranění duplicit. Ten zároveň odstraňuje nadbytečné vrcholy v polyčárách, spojuje překrývající nebo ucelené čáry, a poskytuje tak vyšší výkon.
Zobrazit Zaoblení a prodloužení objektů spline Zaoblení a prodloužení objektů splines
Objekty spline mohou být nyní zaobleny s jinými objekty, například čárami a polyčárami. Také mohou být prodlouženy pro spojení s jiným objektem.
Zobrazit Multifunkční uzly Multifunkční uzly
Možnosti multifunkčních uzlů, které byly dříve k dispozici u polyčar, objektů spline a šraf, byly rozšířeny i na čáry, oblouky, kóty a multiodkazy. Stačí na uzel ukázat a zobrazí se relevantní příkazy a možnosti.
Zobrazit Vylepšení multiodkazů Vylepšení multiodkazů
Multiodkaz můžete nyní protáhnout k okraji textu namísto okraje rámečku ohraničujícího text. Můžete také kontrolovat mezeru mezi textem multiodkazu a jeho rámečkem.
Zobrazit Různá umístění pro soubory podporující tisk Různá umístění pro soubory podporující tisk
Karta Soubory dialogu Možnosti nyní podporuje zadání několika složek pro uložení podpůrných souborů tisku CTB, STB a PC3.
Zobrazit Nová volba pro správu hladin Nová volba pro správu hladin
Rychle zmrazte hladinu ve všech výřezech kromě aktuálního s pomocí nové možnosti v kontextové nabídce Správce vlastností hladin.
Zobrazit Kopírování pole Kopírování pole
Kopírovací nástroj obsahuje novou možnost Pole, která umožňuje rychle vytvořit lineární neasociativní pole.
Zobrazit Postrkávání objektů Postrkávání objektů
Přesuňte objekty o pár pixelů s novou funkcí Postrčit. Jednoduše objekty vyberte a stiskněte Ctrl spolu s příslušnou klávesou se šipkou.
Zobrazit Náhled zaoblení a zkosení Náhled zaoblení a zkosení
Příkazy Zaoblení a Zkosení nyní zobrazují náhled, takže si před dokončením příkazu můžete ověřit poloměr nebo hodnoty vzdálenosti.
Zobrazit Nástroj pro obnovení nastavení Nástroj pro obnovení nastavení
AutoCAD LT můžete vrátit na výchozí nastavení, i když jste si vaši instalaci přizpůsobili, přičemž máte možnost zazálohovat si přizpůsobená nastavení a soubory pro pozdější použití.
Zobrazit Správce sad listů Správce sad listů
Správce sad listů organizuje listy výkresů, omezuje počet kroků před publikováním, automaticky vytváří pohledy rozvržení, propojuje informace o sadách listů do rohových razítek a značek pro vykreslování a provádí úkoly napříč celou sadou listů, takže je vše pohodlně na jednom místě.
Zobrazit Upravitelná ikona USS Upravitelná ikona USS
Ikona uživatelského souřadnicového systému (USS) nyní podporuje přímou manipulaci. Vyberte ikonu a potom přesuňte nebo otočte aktuální souřadnicový systém pomocí multifunkčních uzlů.
Zobrazit

Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 06.02