Autor:  Jedlička Petr

Vydal / výrobce:  BEN - technická literatura

Rozsah/sada:  288 a 304 stran / 2 díly

Běžná cena:  598,00 Kč

Cena ve slevě:: 60,00 Kč (včetně 10 % DPH)

Obj.číslo:  180050

 

 

Popis 1. dílu

Úvod prvního dílu předkládá informace o činnosti obvodů TTL, jejich statických a dynamických parametrech.  Následuje seznámení se zásadami používání obvodů TTL, s pravidly připojování vstupů a výstupů včetně  problematiky napájení a hazardních stavů.

V hlavní části knihy jsou obvody TTL uspořádány vzestupně podle číselného označení. U každého je uvedena skupina logických obvodů do které patří (např. hradla, čítače atd.) a stručný popis funkce (2 × klopný obvod D). Následuje schéma zapojení vývodů pouzdra. Případná jiná zapojení vývodů jsou uvedena na další stránce. Není-li uvedeno jinak, tak zapojení vývodů platí pro pouzdra DIL, SMD (SO), flat-pack. Pokud se obvod vyrábí i v pouzdře LCC (PLCC) tak je uvedeno zapojení vývodů i tohoto pouzdra.

Dále je v přehledu uveden seznam vývodů s krátkým popisem jejich funkce. V závorce za popisem je u výstupů uveden logický zisk N a u vstupů logická zátěž F, kterou představují. Následuje stručný popis funkce obvodu, funkční schéma, funkční tabulka, případně časové průběhy, logické schéma, tabulka typických zpoždění průchodu signálu obvodem (někdy též typický mezní kmitočet) a typický napájecí proud pro nízké kmitočty. Na závěr jsou u většiny obvodů uvedeny některé aplikace.

Stručný obsah 1. dílu

  1. Úvod
  2. Princip činnosti obvodů TTL
  3. Základní parametry obvodů TTL
  4. Zásady používání obvodů TTL
  5. Výstupy
  6. Napájení
  7. Hazardní stavy
  8. Hlavní část - obvody 7400 až 7499

 

Popis 2. dílu

Úvod druhého dílu obsahuje zajímavé porovnání bipolárních a unipolárních technologií používaných při výrobě logických obvodů, převodní tabulku sovětského (ruského) značení obvodů a  přehled vyráběných modifikací od různých výrobců.

V hlavní části knihy jsou obvody TTL uspořádány vzestupně podle číselného označení. U každého je uvedena skupina logických obvodů do které patří (např. hradla, čítače atd.)   stručný popis funkce (2 × klopný obvod D). Následuje schéma zapojení vývodů pouzdra. Případná jiná zapojení vývodů jsou uvedena na další stránce. Není-li uvedeno jinak, tak zapojení vývodů platí pro pouzdra DIL, SMD (SO), flat-pack. Pokud se obvod vyrábí i v pouzdře LCC (PLCC) tak je uvedeno zapojení vývodů i tohoto pouzdra.

Dále je v přehledu uveden seznam vývodů s krátkým popisem jejich funkce. V závorce za popisem je u výstupů uveden logický zisk  a u vstupů logická zátěž , kterou představují. Následuje stručný popis funkce obvodu, funkční schéma, funkční tabulka, případně časové průběhy, logické schéma, tabulka typických zpoždění průchodu signálu obvodem (někdy též typický mezní kmitočet) a typický napájecí proud pro nízké kmitočty. Na závěr jsou u většiny obvodů uvedeny některé aplikace.

Stručný obsah 2. dílu

  1. Úvod
  2. Přehled vyráběných modifikací
  3. Porovnání číslicové logiky
  4. Propojení TTL-ECL a ECL-TTL
  5. Značení obvodů TTL
  6. Převodní tabulka sovětského (ruského) značení
  7. Technické parametry
  8. Schematické značky
  9. Hlavní část - obvody 74100 až 74199
Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 09.50