Autor: kolektiv autorů

Nakladatelství: Fraus

Rok vydání: 2006

Počet stran: 1344

Vazba: pevná vazba

ISBN: 80-7238-417-1/3404

Běžná cena: 630 Kč

 

 

 

 

 

Stručný obsah:

  • 80 000 cílevědomě vybraných aktuálních hesel
  • 110 000 významů a přes 160 000 překladů
  • 180 gramaticko-lexikálních a frazeologických bloků speciálně vytvořených s ohledem na potřeby českého studenta
  • 135 studijních tematických bloků s množstvím encyklopedických informací
  • 120 bloků s reáliemi německy mluvících zemí
  • 1 500 barevných fotografií a ilustrací
  • přízvuky německých slov v obou částech slovníku
  • výslovnost slov cizího původu


Ve slovníku je začleněna řada studijních tematických bloků, které mají za cíl stručně popsat rozličná témata z předmětů, s nimiž se student ve škole setkává. V každém z bloků se nachází pro studenta důležitá slovní zásoba a rovněž souvislý text. Studijní bloky poskytují množství základních encyklopedických informací z různých oborů, např. z biologie, zeměpisu, fyziky, chemie. 

Bloky s reáliemi německy mluvících zemí jsou řazeny k důležitým klíčovým heslům a poskytují studentovi další rozšiřující informace v německém jazyce. Umožňují mu, aby si jednotlivá slova lépe zapamatoval a získal všeobecný přehled o zemích, kde je němčina úředním jazykem. 

Německo-český heslář je doplněn řadou gramaticko-lexikálních vstupů, které byly vybrány s ohledem na potřeby česky mluvícího studenta. Jsou zaměřené na typické problémy, které studenty při studiu němčiny běžně provázejí. 

Barevné fotografie a ilustrace umožňují lépe si zapamatovat slovní zásobu. Ilustrují jednotlivá hesla nebo jsou použity ve studijních tematických blocích a v obrazových blocích. Obrazový blok představuje slovní zásobu k určitému tématu, např. ovoce, boty, koření, stromy, psi, či znázorňuje různé významy konkrétního hesla. 

Slovník obsahuje rozsáhlou přílohu Němčina ve škole. Zde je prezentována slovní zásoba v tematických celcích zasahujících do různých vyučovacích předmětů. Nacházejí se zde mapy německy mluvících zemí s řadou obecně zeměpisných údajů, matematické symboly, geometrické tvary a tělesa, určování času, výběr nejčastějších německých křestních jmen, přehled významných dnů německy mluvících zemí, příklady korespondence, přehled nepravidelných sloves apod

Naposledy změněno: sobota, 23. listopadu 2019, 23.57