Tell me More je software pro výuku angličtiny, resp. němčiny na PC, který se vyznačuje vlastnostmi, jež shrnují následující body. Ve všech dále uvedených charakteristikách spočívají zároveň přednosti Tell me More před všemi dosud dostupnými jazykovými výukovými programy.

 

 

 

  1. Komplexnost cílů – program je zaměřen k získání jazykových dovedností všech pěti základních typů, tj. porozumění, poslech, čtení, samostatné ústní a písemné vyjadřování a ústní komunikace v interakci.
  2. Komplexnost výukových postupů – přímou, komunikativní metodu program doplňuje o činnosti zaměřené na poznání a osvojení gramatických pravidel, činnosti rozvíjející slovní zásobu, činnosti zaměřené na poznání reálií a kultury dané země. Program používá 37 typů výukových činností, v nichž nabízí asi 1200 různých činností pro každou úroveň zvládnutí jazyka.
  3. Komplexnost rolí programu – v tzv. volném režim výuky je Tell me More jazykovou laboratoří, ve které studující může samostatně volit jednotlivé činnosti, kromě toho ale nabízí dva další režimy, a to řízenou a dynamickou výuku. V nich si studující zvolí jednak cíl výuky (jaké dovednosti by chtěl získat), jednak pevný nebo proměnlivý časový plán. Program pak plní roli učitele a konzultanta: zadává studujícímu postupně jednotlivé činnosti, hodnotí dosažené pokroky, upozorňuje na nedostatky a na zpoždění proti plánu, poskytuje vysvětlení podle přání studujícího.
  4. Technologická komplexnost – program je jednak vybaven nejnovějšími technologiemi pro rozpoznávání řeči a jejich aplikacemi při výuce jazyků (včetně využití při nácviku správné výslovnosti nejen slov, ale dokonce i jejich částí a na druhé straně také celých vět, a včetně plynulé konverzace mezi člověkem a programem), jednak aplikacemi umělé inteligence umožňujícími plánování, hodnocení a řízení výuky.
  5. Plné ponoření do cizího jazyka – pokročilejší uživatelé mohou zvolit režim, kdy je celý kurs veden v cizím jazyce.
  6. Možnost opustit prostředí PC – program umožňuje, aby si studující soubory se zvukovými nahrávkami, které jsou obsaženy v jednotlivých lekcích, zkopírovali na pevný disk a vypálili si pak audio CD. To lze využít k poslechu a opakování kdekoliv, kde je k dispozici přehrávač CD. Podobně si studující může části učební látky vytisknout.
  7. Ergonomické ovládání – je vytvořeno s největším možným ohledem na to, aby se studující mohl soustředit na vlastní náplň učení.
  8. Vícenásobná, opakovaná a dlouhodobá využitelnost – program může být na témž počítači využíván více studujícími, jejich výsledky program sleduje a hodnotí odděleně. Vzhledem k bohatosti jazykového obsahu a neomezené platnosti licence lze program využít k pozdějšímu opakování a upevnění dovedností.

Cena programu: 3990 Kč

Naposledy změněno: sobota, 23. listopadu 2019, 23.42