Quicktionary je skvělý pomocník pro každého, kdo přichází do styku s anglicky psaným textem.

Jedná se v podstatě o elektronický slovník s displejem zabudovaný v pouzdře tužkového scanneru.  Napájení zajišťují dvě AAA baterie. V přední části je zabudován snímač, chráněný krytkou. Tlačítka umožňují zapnutí, vstup a návrat z menu a pohyb v nich pomocí směrových kláves.

Přehledný několikařádkový displej je doplněn malým reproduktorkem, kterým můžete kontrolovat správnou výslovnost překládaných slov. V zadní části je z levé strany vstup pro sluchátka, infraport a konektor USB pro spojení s počítačem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Práce s Quicktionary

Základní funkcí je překlad požadovaného slova nebo více slov z angličtiny do češtiny. (Součástí dodávky je CD, ze kterého lze nahrát i slovníky jiných jazyků.)  Předloha musí být kvalitní; v případě zhoršené kvality mohou být některá slova přeložena špatně nebo vůbec nenalezena.

  • Zařízení zapneme a odstraníme krytku ze snímače.
  • Z menu vybereme tlačítky funkci Dictionary.
  • Snímat začneme asi centimetr před požadovaným textem; zařízení držíme kolmo a řádek pomalu přejedeme. Je jedno, zda zleva doprava nebo opačně.
  • Po načtení se na displeji objeví  anglický termín a pod ním nalezené překlady, ve kterých lze rolovat.  V případě načtení více slov či celé věty dostaneme dělenou obrazovku, kde v horní části je symbol reproduktoru pro kontrolu výslovnosti a postupně jednotlivá slova v angličtině. Směrovou šipkou se po nich pohybujeme v horizontálním směru; do výsledků lze vstoupit šipkou dolů a rolovat jimi.
  • Nový text můžeme začít ihned znovu skenovat.

Kromě této základní činnosti umožňuje Quicktionary vkládat slova pro překlad buďto postupným  vkládáním jednotlivých znaků z displeje nebo skenováním čárkového kódu znaků z tabulky, která je na pouzdru přístroje. Další možností  je skenování anglického textu do poznámek a jejich přenos do počítače nebo přes USB přímo přenos textu do kterékoliv aplikace, kde bliká kurzor.

Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 10.10