Mikroprocesory a mikropočítače

Autor: Jiří Pinker

Nakladatelství: BEN

Vydaní: 1. (2004)

Rozsah: 164 stran B5

ISBN:

Běžná cena: 224 Kč

 

 

Cílem publikace je seznámení čtenáře s obecnou problematikou počítačů a mikrokontrolérů tak, aby byl schopen v krátké době začít používat kterýkoliv konkrétní typ procesoru, mikroprocesoru či mikrokontroléru. Výklad není zaměřen na jeden typ obvodu, ale jsou zobecněny základní vlastnosti. Vychází se přitom z průřezu produkce hlavních světových výrobců z posledních let. Hlavní důraz je kladen na mikrokontroléry, jejich vlastnosti, rozšíření o vnější obvody a zásady použití. Nejedná se o specializovanou učebnici programování. Personální počítače jsou zmíněny jen okrajově.

 

Komunikace mikrokontroléru s okolím 1.

Autor: Jiří Hrbáček

Nakladatelství: BEN

Vydání: 1. (2002)

Rozsah: 160 stran B5

ISBN:

Běžná cena: 224 Kč

 


Kniha navazuje na publikace "Mikrořadiče PIC16CXX a vývojový kit PICSTART" a "Programování mikrokontrolérů PIC16CXX", kde naleznete popis základních mikrokontrolérů a hlavní zásady pro jejich programování. Podrobně rozebírá komunikace s různými druhy klávesnic a zobrazovacích jednotek. Věnuje se také nejčastěji používaným způsobům komunikace mikrokontrolérů s okolními systémy (tzn. jiné mikrokontroléry, počítače, nebo jiné inteligentní elektronické systémy.

Součástí knihy je disketa, se zdrojovými tvary programů obsluhy psanými pro mikrokontrolér PIC16C84. Tyto programy lze snadno použít (po drobných úpravách) i pro jiné mikrokontroléry PIC.

Tato publikace je vhodná i pro zájemce, kteří pracují s jinými typy mikrokontrolérů. Tito si však musí obslužné programy napsat sami.

Naposledy změněno: neděle, 24. listopadu 2019, 09.16